PARIS

Paris var helt underbart. Vi kom dit redan vid halv 10 på söndagmorgonen, och då åkte vi direkt mot hotellet. Det tog lite tid med bussen och så, så vi var inte där förens närmare 12-1. Då checkade vi in och sen rörde vi oss mot triumfbågen. Vi gick till den från vårt hotell och njöt av vädret och tittade runt. Efter triumfbågen vandrade vi längs Champ de elysee. Dag nummer två började vi med Louvren. Lång kö så det tog en halv dag men det var spännande det med. Väldigt mycket fint att se. Efter Louvren blev det en tripp till Notre Dame. Dock gick vi bara in i den och åkte aldrig upp, kön var för lång och det blev för sent att göra det då. Istället började vi dag tre med att köa en lång stund innan vi gick upp för de smala trapporna inne i Notre Dame. En riktig häftig byggnad. Efter lite lunch vandrade vi mot Hotel des Invalides. Ett krigsmuseum där bland annat Napoleon låg begravd. Stort som bara den var det med massor av vapen och saker från andra världskriget att se. Spännande. Senare samma kväll var det dags att besöka inget mindre än Eiffeltornet. Måns blev lite skakis av höjden men jämfört med Empire var det ingenting för mig! Annorlunda var det dock då man hela tiden såg ut från hissen. En väldigt cool byggnad som alla borde åka upp i. Sen blev det dag nummer fyra och då var det dags för Sacre caure. Stor häftig kyrka som ligger på toppen av ett berg. Och det var ju såklart även dagen då PSG spelade. Så på kvällen åkte vi mot Parc des princes och hejade fram 1-0 till PSG. Måns var lagom glad och jag tyckte det var coolt och roligt jag med. Sista dagen hade vi prickat av hela listan med vad vi skulle göra så den spenderades med att strosa runt och titta bara. Lite shopping. Ytterst lite, allt som köptes var en tröja till Måns, heh. Men detta var långt ifrån en shoppingresa. Var en resa som var till för att se så mycket som möjligt av Paris och de stora sakerna där, och det gjorde vi verkligen. Alla borde åka till Paris om jag får bestämma! Fin stad med mycket att se, de är dåliga på engelska så maten är ofta en chansning men den är god ändå. Jag är nöjd.

Paris bilder

Hotel des Invalides
Napoleons krypta
Hotel des Invalides
Kärlek
Eiffeltornet
Måns och Sacre cuare
Fotboll!
Triumfbågen
Måns utanför Louvren
Måns studerar konst på Louvren
Notre Dame
 
Utsikten från Notre Dame
Min gos och jag
 

Jobbig jobbdag

Igår var det jag som öppnade på jobbet. Första gången på typ ett halvår. Jag skulle alltså gå upp klockan 5. Såklart somnade jag aldrig så fick inte mer än 4 timmars sömn. Äh jag hoppas på en lugn dag på jobbet iallafall eftersom jag ändå ska vara ensam fram till halv ett. Det var relativt lugnt. Sen gick jag på lunch. Min lunch fick jag spendera med att göra 6 sallader. Vad kul. Jag fick även göra 4 bakade potatis och en paj innan Tobbe kom. Vet inte riktigt hur min chef tänkte när vi brukar vara tre st över lunchen och nu var jag ensam med två st som bakar. How fun. Men det gick bra iallafall och jag fick uppskattning av chefen, det känns alltid bra! Sen avslutade jag kvällen framför ice age med en go Emma!

Nu sitter jag på bussen påväg mot jobbet. Hoppas på en solig dag så vi kan vara ute mycket. Sen möjligtvis träning och sen blir det plugg en stund. Öppnar imorgon igen så upp klockan 5. Så roligt :') 

Skoltrött

Sitter och glor på fotboll. Hammarby. Hade gärna gått bajentåget jag med men jag var inte bjuden, wää. Förståeligt men ändå. De leder i alla fall med 2-0 så jag är glad ändå.
 
Jag gör allt förutom att plugga. Har verkligen tappat all motivation just nu. Känns som att jag antingen är på något av jobben eller pluggar. Nu vill jag ha sommarlov. 52 dagar kvar. Det kanske jag kan klara av. Det är ju i alla fall inte 52 SKOLdagar kvar, utan 52 dagar totalt. Det ska nog gå. Emma och Fanny gos i helgen, Paris på söndag, det blir ett bra break inför sista kursen!

Jobba och plugga

Två av sex arbetsdagar klara. Piece of cake. Skönt att jag kör varannan cafét och förskola. Då hinner man inte tröttna på samma sätt. Vilket härligt lov jag fick. Lediga från skolan en vecka vad ska man hitta på då? Jobba varenda jäkla dag såklart... How fun. Men pengar behövs alltid och sen så åker jag ju bort på söndag så då får jag min semester! Har varit väldigt skönt att jobba idag. Vi har varit ute i princip hela dagen. Tror att jag varit inne bara 1,5 timme, resten av tiden var vi ute i solen. Extremt skönt måste jag säga.
Imorgon blir inte lika skönt. Jag ska gå upp klockan 5. Åh vad jag INTE har saknat morgonpasset på jobbet. Fyfan, det är pain alltså. Men jag slutar klockan två och sen blir det plugg i nån timma eller så innan jag möter Emma och har sleepover. Det var längesen. Nu blir det också plugg. Jag älskar mitt liv

En extra dag i Paris

Tänk vad mycket fotboll kan ställa till det. Matchen vi skulle se i Paris blev flyttad. Till dagen vi åker hem. Hur löser vi detta då? Vi bokar såklart en extra dag i Paris. Blev lite mer pengar men en extra dag utomlands tackar man ändå inte nej till. Söndag-torsdag är vi borta nu. Ska bli riktigt roligt! Och fick höra igår att eu medborgare under 26 får gå in gratis/billigare till massor av ställen, som till exempel Louvren. Hur bra kommer inte det bli? Som jag längtar! 8 dagar kvar tills vi åker. Och imorgon börjar en lång jobbig vecka. Jag jobbar 6 dagar i rad. Men det gör det bara ännu skönare att få åka iväg sen och vara ledig. Ska bli väldigt roligt!

Men nej. Eftersom jag bokat upp mig på jobb hela veckan vi är lediga från skolan för att läsa så måste jag läsa som en galning idag. Nu blir det frukost sen tänkte jag placera mig ute i solen och läsa. Rolig lördag ✌️

Söndag

Det är inte lika hemsk med tanken av att det är måndag imorgon när man ändå har haft en bra helg. I fredags satt jag ute i solen och pluggade i två timmar och på kvällen blev det lite öl hemma hos Tim. Sen låg jag i soffan halva lördagen och mådde dåligt innan det var dags att börja röra sig från huset. Måns pappas fru, Anette, fyllde 50 så det blev middag och sånt hos dem. Väldans trevligt. Och sen efter det blev det fest hos Alfa. Jag vill säga Kim eftersom han bott där hela sitt liv men näe nu har han ju faktiskt flyttat och Alfa har istället köpt huset. Så hos Alfa var det. Även om det alltid kommer kännas som Kims hus. Åh så många fester det har varit där under åren, how fun. Biffen var nykter så han var en stjärna och skjutsade mig och Månsi först till gp för att öka på kalori intaget ännu mer och sedan hem. Glömsta, stället som gud glömde. Är ett helvete att ta sig därifrån på natten så den skjutsen tackar vi hjärtligt för!
 
Idag har jag och Måns gjort om i hans rum och sen har jag suttit och spelat sims och han fifa. Roligt par. Nu är han på träning och jag ska ta tag i pluggandet en liten stund innan han kommer hit och gosar. Imorgon ska jag tillbaka till min praktikplats en sväng. Ska intervjua Line och hälsa lite på alla barnen. Lite saknar man dem faktiskt. Gospluttar. Sen är jag ledig resten av dagen så det blir ändå en rätt okej måndag måste jag säga. Sånt uppskattas ju.

Fredag

Igår hade jag en sån där sömnlös natt igen. Två timmar sov jag totalt. Och sen ringde klockan 7 och då var det bara att kliva upp för att jag skulle iväg och jobba. Denna gång var jag på källbrink och det verkade också bra! Jag fick dock hoppa mellan olika avdelningar och det är svårt i sig att försöka hinna med att känna igen nya barn så blev lite svårare men det var kul ändå! Jag slutade vid halv fem och då blev det middag på kolgrillen med familjen och sen plugg på kvällen.

Idag är jag ledig. Men ska båda städa och plugga så det var den slapptiden de. Ibland är det bra underbart att gå i skolan och ha två jobb :)))) men man måste ju försöka överleva!

Onsdag

Skola jobb skola jobb. Så ser mina dagar ut. Så kuuuul. Men jag får iallafall pengar så lite bra är det väl ändå. Imorgon ska jag jobba på en ny förskola. En ganska nyöppnad så den borde vara riktigt fräsch! Vi får hoppas på att det går bra iallafall. Sen är jag ledig på fredag om inget mer jobb dyker upp. Vet inte om jag hoppas på jobb eller ledighet hehe, båda är bra på sitt sätt. Nu ska jag iallafall fortsatta äta och lite senare blir det träning och sen mys med månsi! Sånt gillar jag

RSS 2.0